Следете нè:

Затвори

Испратете ни порака

Вашето име:*

Вашето презиме:*

E-mail:*

Телефон:*

Вашата порака: *

Рес Хумана

Миле Поп Јорданов 44

Скопје

Факс: 3085754

Телефон 2: 02 3085754

Локација: во склоп на Гранит хотелот-Козле

Веб страна: www.reshumana.com.mk

E-mail: reshumana@reshumana.com.mk

Матичен лекар

Почетна > Res Humana услуги > Матичен лекар

Општа медицина

Општа медицина е гранка на медицината која се занимава со дијагноза и нехируршки третмани на болести на внатрешните органи. Со помош на Општата медицина ќе се најдат причините, симптомите, соодветната дијагноза и третманите на голем спектар на нарушувања кои влијаат на секој дел од телото. Во склоп на нашата поликлиника постои и ординација по општа медицина која има договор со ФЗО на Република Македонија и работи со сини картони. Професионалниот медицински тим на Поликлиника Рес Хумана и потребната опрема се секогаш подготвени да ја дадат соодветната помош во делот на примарна здравствена заштита. Медицинскиот тим во овој одел е составен од матични лекари.

Матичен лекар

Матичниот лекар е должен на осигуреното лице да му укажува здравствени услуги од примарната здравствена зашита и да го следи неговото здравје.
Матичениот лекар има обврска да изврши:

  • Лекарски прегледи
  • Издавање на рецепти, упати, боледувања
  • Апликација на терапија
  • Домашна посета
На почеток