Следете нè:

Затвори

Испратете ни порака

Вашето име:*

Вашето презиме:*

E-mail:*

Телефон:*

Вашата порака: *

Рес Хумана

Миле Поп Јорданов 44

Скопје

Факс: 3085754

Телефон 2: 02 3085754

Локација: во склоп на Гранит хотелот-Козле

Веб страна: www.reshumana.com.mk

E-mail: reshumana@reshumana.com.mk

Дерматовенерологија

Хемиски пилинг

Хемискиот пилинг претставува медицински третман на кожата се изведува од страна на дерматолог во дерматолошка ординација кој е специјализиран за примена на хемиски пилинг. Дерматологот одредува кој препарат ќе се користи, колку често ќе се користи и дали ќе се комбинира со други методи. Се користат соодветни киселини со различна концентрација, со цел отстранување на површинскиот слој на кожата. Така се подобрува квалитетот на кожата, се отстрануваат постоечките пигментации, се отстрануваат белезите од акни и се постигнува значителен аnti-аge ефект.

Лифтинг на лицето со хемиски пилинг е неинвазивна и неоперативна метода. Со примена на различни проценти на гликолна, трихлороцетна, азелаична или друга киселина, кожата се поттикнува да произведува сопствен колаген и еластични влакна, кожата станува затегната, мазна и сјајна, а ефектот е долготраен.

Со хемиски пилинг се постигнуваат одлични ефекти кај:

  • Акни
  • Фини брчки и линии
  • Хиперпигментации (флеки)
  • Површни лузни од акни
  • Keratosis pilaris
На почеток